pro sec logo

GYIK

GYIK

Gyakran ismételt kérdések .

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyek gyakran felmerültek hallgatóinkban. Amennyiben nem találja meg ezek között a szükséges információt, úgy keressen minket bátran!

Weboldalunkon keresztül, a választott tanfolyam online jelentkezési felületén, a szükséges az adatok megadásával.

Az online küldött előzetes jelentkezés elegendő a regisztrációhoz, ezt követően a tanfolyam első napján történik a beiratkozás, így ezt megelőzően nem szükséges felkeresni irodánkat!

Az online jelentkezési lap kitöltése és hozzánk való elküldése nem jelent kötelezettséget, számunkra nyújt segítséget, hogy az érdeklődők létszámát figyelemmel tudjuk követni.

A tanfolyam indulásakor, a felnőttképzési szerződés megkötésekor szükséges befizetni a képzési díj első részletét, amelynek összege 35.000-50.000,- Ft, képzéstől függően. Ezt követően a fennmaradó képzési díj havi részletekben fizethető a felnőttképzési szerződésben rögzítettek szerint.

A tanfolyamokra történő jelentkezés során előzetes tudásmérés biztosított, amelynek eredményeként a követelmények megfelelő szintű teljesítése esetén a tananyagegység elsajátítására irányuló képzési rész alól a képzésre jelentkező felmentést kap.

A szakmai képzés az OKJ kivezetését követően bevezetett, programkövetelmény alapján meghatározott szakképesítés megszerzésére irányuló képzési forma, amely meghatározott szakmai területen szerzett szakmai tudást és képességeket igazol.

A hatósági képzések jogszabály által előírt képzések, amelyek az adott tevékenység folytatásához, munkakör betöltéséhez szükségesek. Például különböző tűzvédelmi szakvizsgák, gépkezelő hatósági felkészítések.

A képzés elvégzését igazoló dokumentum. A tanúsítvány szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.

A Tanúsítvány megléte a feltétele az akkreditált vizsgaközpontok által szervezett képesítő vizsgára történő jelentkezésnek.

A megengedett hiányzás mértéke a képzési óraszám 20%-a. Hatósági képzések esetén a megengedett hiányzás mértéke 0%.

Személyes jelenlét esetén az oktatási alkalom helyszíne oktatótermünk valamelyike, míg a valós idejű online digitális jelenlét esetében, távolléti oktatásként, Google Meet, vagy Zoom alkalmazás segítségével kerülnek megrendezésre az órák az órarendben rögzített időpontokban, élő közvetítéssel.

A képzésben részt vevő személyes jelenlétét vagy interaktív és távolléti kapcsolattal megvalósuló jelenlétét igénylő tanóra.

Az elsajátítandó ismeret átadását, megerősítését elősegítő, a képzésben részt vevő személy vagy csoport és az oktató közötti megbeszélés, amely történhet személyesen, valamint interaktív és távolléti kapcsolattal egyaránt.

A Programkövetelmények tartalmazzák a szakmai képzés tartalmi követelményeit és a szakmai képzéshez kapcsolódó képesítő vizsga megszervezéséhez szükséges feltételek és a képesítő vizsga vizsgatevékenységeinek részletes leírását.

A Programkövetelmények az Innovatív és Képzéstámogató Központ Zrt. weboldalán megtekinthetőek. (Programkövetelmények (PK) | IKK Zrt.)

A modulzáró vizsga/záróvizsga a felnőttképzési folyamat végén zajlik. A képzésben részt vevők számot megszerzett tudásukról, amelyet a képzés során szereztek. A modulzáró vizsga/záróvizsga általában a tananyag teljes körű átfogását és a képzési célok elérését teszteli. A vizsga formája és tartalma a képzési programtól függően változik. A záróvizsga lehet írásbeli, szóbeli vagy gyakorlati jellegű, vagy akár ezek kombinációja is. A záróvizsga teljesítése kötelező, sikeres zárás esetén kerül kiállításra a hallgató részére a Tanúsítvány, amely a képesítő vizsgára való jelentkezés feltétele.

A képesítő vizsgát nem a képző intézmény szervezi és bonyolítja. A szakmai képzéshez kapcsolódóan megszerezhető szakképesítés megszerzésére irányuló képesítő vizsgát a nemzeti akkreditálásról szóló törvény szerinti akkreditált vizsgaközpont szervezhet.

Igen. Valamennyi szakmai képzésünkhöz kapcsolódóan kapcsolatban állunk akkreditált vizsgaközpontokkal, akik az adott szakma vizsgáját bonyolítják. A képesítő vizsga lebonyolításának formája szakképesítésenként változó.